Om byaföreningen

Marieholms Byaförening grundades 1987 för att rädda det nedläggningshotade badet. Under åren som gått har projekt, aktiviteter och arrangemang varierat.

Marieholms Byaförening vill vara en förening som verkar för att Marieholm ska vara inbjudande och en trevlig by att bo i, en plats som utvecklas i samklang med de som bor här.

Anordnar arrangemang & aktiviteter

Vi försöker ordna olika arrangemang och aktiviteter under året för att skapa gemenskap och en levande by. Bland annat brukar vi arrangera Valborgsfirande och Midsommarfirande. En ganska ny aktivitet som vi infört som lockar fler och fler, började som en pumpatävling men har nu utvecklats till en kombinerad tävlings- och odlardag där vi minglar och utbyter odlingstips, fröer och sticklingar.

Styrelsen

Byaföreningen företräder dina intressen som bybo på olika sätt, bland annat som remissinstans till kommunen genom att vi ingår i Eslövs byalagsråd (EBR).

Styrelsen jobbar helt ideellt för invånarna i Marieholm och behöver i gengäld stöd av dig som bor i Marieholm med omnejd. Vi hoppas och tror att du, liksom vi, tycker det är viktigt att Byaföreningen agerar i lokala frågor och för Marieholm.

Byaföreningens styrelse sammanträder en gång i månaden för att diskutera dina och byns lokala angelägenheter.

Men en styrelse kan inte göra allt själv – du vet väl att vi blir jätteglada om du vill engagera dig i frågor som intresserar dig och är av nytta för byn?

Bli medlem

Ju fler medlemmar vi är, desto lättare kan vi göra vår röst hörd och agera. Vi ser därför gärna att du, som redan är medlem, värvar grannar och andra bekanta i byn. Ett medlemskap kostar bara 100 kr per hushåll och år.

Läs mer om hur du blir medlem här.

Styrelsemedlemmar

(från och med 10/3-2021)

Heléne Mathiesen

Ordförande | Flyttade till Marieholm december 2017 och bor här med min sambo och våra två söner. Är uppvuxen i Viken, Höganäs men har bott flera år i Köpenhamn där jag utbildade mig till Eventkoordinator och även träffade min nuvarande sambo. Jag har arbetat i servicebranschen i ca 15 år och älskar att träffa människor, planera, organisera och utföra olika aktiviteter och events. Jag tror på ideelt arbeta och att vi tilsammans kan göra skillnad.

Johanna Pilheden

Kassör | Värmlänning som bott i Marieholm sedan 2017. Lämnade Bergslagens djupa skogar för ca 14 år sedan för att plugga Statsvetenskap i Malmö/Lund. Skolar för tillfället om mig till trätekniker och ser fram emot att jobba som snickare. Gillar att vandra, läsa äventyrsböcker för mina barn och engagera mig i byaföreningen som bidrar till att Marieholm är en härlig och utvecklande by att bo i.

Ann-Catrine Hellman

Sekreterare | Boende i byn sedan 2000. Arbetar som tjänsteman inom Eslövs kommun. Även fackligt engagerad sedan 2003 och ordförande i Visions Eslövsavdelning. Trivs i trädgården, i köket och i Azeroth. Intresserad av arbetsmiljö, arbetsrätt, solidaritet, miljö och rättvisa. Tror att engagemang i olika former kan skapa en en gemenskap och bättre framtid för oss alla, barn och unga i synnerhet. Motto: ”Given tid är investerad tid”

Hannah Magnusson

Grafisk designer | Flyttade till Marieholm sommaren 2018 tillsammans med min familj. Jag arbetar som webbredaktör på Eslövs kommun, gillar brädspel, att hänga i naturen och alla former av fantasy och sci-fi (med specialintresse för zombies). Jag engagerar mig i byaföreningen för att lära känna byn och för att utveckla Marieholm.

Jessica Abbott

Ledamot | Marieholmsbo sedan 2016, tillsammans med man, två barn, och en massa husdjur. Jobbar som lektor i evolutionär genetik på Lunds Universitet. Gillar att laga mat, sticka, och sci-fi i alla dess former. Gick med i styrelsen för att lära känna folk i byn och bidra till Marieholms utveckling.

Ingrid Rosdahl

Ingrid Rosdahl

Ledamot | Boende i Marieholm sedan 2013. Bor tillsammans med min man, vår son och en katt. Arbetar som arbetsterapeut, men är just nu föräldraledig. Tycker om datorspel, böcker och tackar aldrig nej till en kopp kaffe.

Andre Tiwari

Ledamot | I’m an American (obviously) who has been in Sweden 11 years. I speak and read Swedish but my writing is terrible. I am the COO of a small VR company in Malmö and I have 2 children every other week. I love cars and BBQ and I’m very happy to be in Marieholm.

Emma Rosenqvist

Ledamot | Har bott i Marieholm i snart sex år med sambo, två barn och våra husdjur. Driver eget företag hemifrån och har jobbat i djuraffär största delen av arbetslivet. Tycker om att renovera hemma och odla i trädgården.

Kerstin Ekström

Ledamot | Jag är uppvuxen på en bondgård utanför Tollarp. Vi köpte huset här i byn -75 och har bott här sen dess. Jag har 3 vuxna barn och 7 barnbarn. Jag är idag pensionär men arbetade som förskollärare och innan det som lärare i matte/No och Montessorilärare. Mina stora intressen är skånskt yllebroderi, blommor och litteratur.

MBF Supporters

(från och med 10/3-2021)

Sven Månsson

Verkar i Eslövs Byalagsråd (EBR) | Jag har bott här i Marieholm sedan 1978. Jag bor i hus och mina barn är ”utflugna” från hemmet. Jag gick i pension i början av 2020. Som person gillar jag att vara ute i naturen. Snickra och bygga ligger mig också varm om hjärtat.

Jag var med och i det gäng som bildade Byaföreningen. Under många år var jag dess ordförande. Jag lämnade styrelsen efter att ha suttit där i 30 år, det behövde förnyas. Men jag fortsätter såklart som medlem, och jag försöker vara en aktiv medlem. Hjälpa byaföreningen vid olika arrangemang. Jag brinner för att fler ska vara aktiva medlemmar. Tillsammans kan vi göra så mycket mer, och när många är med så blir det desto roligare.

Eslövs Byalagsråd (EBR) är en sammanslutning av Eslövs kommuns olika byar. Vi har 4 möten under året. Två möten med endast representatnter från byarna och två möten där även representanter från kommunen deltar.

Rasmus Gustafsson

Arrangerar konserter med Eslövs kommun | Boende i Marieholm sedan 2008 tillsammans med min fru, två barn, katt, tupp och höns. Jobbar som säljare på ett e-handelsföretag i Malmö. Ägnar fritiden åt familjen, hus och trädgård, och framför allt åt musik – driver ett eget skivbolag, dj:ar och köper ohälsosamt mycket vinylskivor.

Maria Gustafsson Mölstad

Arrangerar Matglädje och påskkalaset | Bor med familjen i Marieholm sedan 12 år tillbaka och arbetar på Kulturen i Lund där jag ansvarar för konferensverksamheten. Jag tror på att gräva där man står så därför gillar jag att engagera mig  i det som händer i byn. Sitter för tillfället i styrelsen för jujutsuföreningen Shodukan, samt är medlem i vårt församlingsråd. Mitt störta intresse är att botanisera på roliga loppisar och att syssla med mat och dryck, så jag hoppas att vi ses på någon matlagningskväll i Prästgården framöver! 

Läs mer om projektet Matglädje

MBF Supporters – Skatepark

(från och med 10/3-2021)

Rasmus Gustafsson

Skatepark | Boende i Marieholm sedan 2008 tillsammans med min fru, två barn, katt, tupp och höns. Jobbar som säljare på ett e-handelsföretag i Malmö. Ägnar fritiden åt familjen, hus och trädgård, och framför allt åt musik – driver ett eget skivbolag, dj:ar och köper ohälsosamt mycket vinylskivor.

Andreas Ekelund

Skatepark | Jag jobbar på föreningen Bryggeriet skatepark och har gjort det sen 2001. Mina intressen är skate, flipperspel och vinylskivor. Jag har en son tillsammans med min fru, Siri Ekelund som driver Ekelundska Trädgårderiet här i Marieholm.

Heléne Mathiesen

Ordförande / Skatepark | Flyttade till Marieholm december 2017 och bor här med min sambo och våra två söner. Är uppvuxen i Viken, Höganäs men har bott flera år i Köpenhamn där jag utbildade mig till Eventkoordinator och även träffade min nuvarande sambo. Jag har arbetat i servicebranschen i ca 15 år och älskar att träffa människor, planera, organisera och utföra olika aktiviteter och events. Jag tror på ideelt arbeta och att vi tilsammans kan göra skillnad.

Jessica Abbott

Ledamot / Skatepark | Marieholmsbo sedan 2016, tillsammans med man, två barn, och en massa husdjur. Jobbar som lektor i evolutionär genetik på Lunds Universitet. Gillar att laga mat, sticka, och sci-fi i alla dess former. Gick med i styrelsen för att lära känna folk i byn och bidra till Marieholms utveckling.

MBF Supporters – Nattvandring

(från och med 10/3-2021)

Johanna Pilheden

Kassör / Nattvandring | Värmlänning som bott i Marieholm sedan 2017. Lämnade Bergslagens djupa skogar för ca 14 år sedan för att plugga Statsvetenskap i Malmö/Lund. Skolar för tillfället om mig till trätekniker och ser fram emot att jobba som snickare. Gillar att vandra, läsa äventyrsböcker för mina barn och engagera mig i byaföreningen som bidrar till att Marieholm är en härlig och utvecklande by att bo i.

Ingrid Rosdahl

Ingrid Rosdahl

Ledamot / Nattvandring | Boende i Marieholm sedan 2013. Bor tillsammans med min man, vår son och en katt. Arbetar som arbetsterapeut, men är just nu föräldraledig. Tycker om datorspel, böcker och tackar aldrig nej till en kopp kaffe.

MBF Supporters – Midsommar

(från och med 10/3-2021)

Maria Gustafsson Mölstad

Arrangerar Midsommar | Bor med familjen i Marieholm sedan 12 år tillbaka och arbetar på Kulturen i Lund där jag ansvarar för konferensverksamheten. Jag tror på att gräva där man står så därför gillar jag att engagera mig  i det som händer i byn. Sitter för tillfället i styrelsen för jujutsuföreningen Shodukan, samt är medlem i vårt församlingsråd. Mitt störta intresse är att botanisera på roliga loppisar och att syssla med mat och dryck, så jag hoppas att vi ses på någon matlagningskväll i Prästgården framöver! 

Rasmus Gustafsson

Arrangerar Midsommar | Boende i Marieholm sedan 2008 tillsammans med min fru, två barn, katt, tupp och höns. Jobbar som säljare på ett e-handelsföretag i Malmö. Ägnar fritiden åt familjen, hus och trädgård, och framför allt åt musik – driver ett eget skivbolag, dj:ar och köper ohälsosamt mycket vinylskivor.

Valberedningen

(från och med 10/3-2021)

Miroslav Han

Valberedningen | Jag flyttade 1986 från Kinna till Marieholm för att jobba på Yllefabriken. Jobbade där fram till 2002 som laboratoriechef då fabriken stängde. Just nu jobbar jag i Limhamn. Hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat med kemi. På min lediga tid ängar jag mig åt olika förtroendeuppdrag. Foto är en hobby som jag haft länge. Intresset går upp och ner.

Emma Forsell

Valberedningen | Smålänning som flyttade till Malmö 2005 för att plugga till förskollärare. Fastnade för Skåne och skåningarna, så jag blev kvar. Flyttade sedan vidare till Marieholm 2014. Jobbar sedan dess på den ena förskolan i byn. Bor numera tillsammans med mina två underbara barn.