Pumpatävling

Odlardagen – 17 oktober

Den 17 oktober, kl 13–16, arrangerar vi Odlardagen i Sundelius park! Vi gästas av Ekelundska Trädgårderiet och Svenska kyrkan. Kom och byt odlingstips, sticklingar, fröer och grönsaker med andra odlingsglada Marieholmare och hjälp oss kora vinnaren i årets pumpa- och solrostävling!

Lär dig skapa fina höstarrangemang

Siri, från Ekelundska trädgårderiet, kommer att visa hur du kan arrangera höstkvistar till fina arrangemang och tipsar om vackra höst- och vinterväxter.

Plantera lökar och delta i lotteriet

Hjälp till att plantera de tulpanlökar som Eslövs kommun har skänkt till byn. Du som är med och planterar deltar dessutom i vårt lotteri där du kan vinna en fin ljusramp för växter från Uromastyx.se.

Pumpa- och solrostävling

Nytt för i år är att vi förutom den klassiska pumpatävlingen, där du med tyngst pumpa vinner, även har en tävling för dig som odlat solrosor. Du som har den längsta solrosen vinner ett gott pris. Dessutom korar vi en vinnare bland både barn och vuxna i båda tävlingskategorierna.

För att delta i pumpatävlingen tar både barn och vuxna med sig sin pumpa till odlardagen så väger vi pumpan på plats. Den vuxen och det barn som har de tyngsta pumporna vinner.

För att delta i solrostävlingen så fotar barn och vuxna sin solros tillsammans med en måttstock/måttband eller så tar du med solrosen så mäter vi den på plats. Den vuxen och det barn med de längsta solrosorna vinner.

Byt sticklingar och fröer

Ta med dina sticklingar och fröer och byt dem mot nya. Kanske hittar du en ny favorit?!

Fika

Svenska kyrkan är på plats och bjuder på kaffe och kaka.

Varmt välkommen!