StyrelsemöteUtveckling

Sammanfattning av styrelsemötet – 24 augusti

Utvärdering av Byaloppis och midsommarfirande 2022. Beslut: att genomföra detta även under 2023, förutsatt att fler väljer att engagera sig och hjälpa till.

Planering inför Odlardagen 23 oktober. Det blir plantering av blomlökar, pumpatävling och växtbyte. Vi hoppas på ett samarbete med PRO denna gång med eventuell korvgrillning och lotteriförsäljning. Ny aktivitet för i år är att vi kommer erbjuda ljuslyktsmakeri. Kom och gör en egen ljuslykta!

Vi kommer arrangera tre stycken Fika med Bya. Tema i september blir röstningsalternativ för vad som ska göras med det riktade bidraget från kommunen. Tema i oktober blir hantverksfika – förutom fika bjuds det på material att skapa med. Har du redan en pågående stickning, broderi eller annat? Ta med det så umgås vi och pratar om förbättringsområden för Marieholm. Novembertemat är inte bestämt, kom gärna med förslag.

Skatebanan – ansökan är inskickade till allmänna arvsfonden, nu inväntar vi besked under hösten/vintern.

ByaNytt kommer att skickas ut om nån månad.

För övrigt vill vi uppmana alla som kan att gå in och rösta på förslagen för landsbygdsutveckling i Marieholm. Detta är privata förslag och projektpengarna delas mellan Marieholm och Örtofta så var aktiva nu och rösta för förslagen för Marieholm. Blir det för få förslag som får stöd kanske vi står utan något alls. Röstningen pågår till 7 september! Gå in och rösta på https://dialog.eslov.se/proce…/landsbygd-marieholm-ortofta

/styrelsen