Utveckling

BYANYTT – december 2021

Bonus till byaföreningen

Nästa år händer det massor av spännande i föreningen och Marieholm. Till att börja med kommer alla byaföreningar i Eslövs kommun att få en extra slant att investera i sin by. Vill du vara med och bestämma vad pengarna ska gå till? Bli medlem och skicka in ett förslag till styrelsen redan nu.

I början av 2022 kommer vi gå ut på vår hemsida och Facebook-sida med mer information om hur mycket pengar vi fått och under vilka ramar som gäller. Våra medlemmar får möjligheten att skicka in förslag och utifrån dem kommer vi rösta fram vad vi ska använda pengarna till.

Bli medlem för 2022 redan nu!

Skateparken

Vi kommer dessutom att kunna gå vidare med skateparken eftersom kommunen under hösten beslutade att godkänna ett nyttjanderättsavtal för Sibbarp 2:88. Vi håller nu på att söka pengar för själva bygget som, om allt går enligt planerna, kommer att stå klart till sommaren 2022. Konstruktionen av skateparken står Bryggeriet för som även har byggt skateparken i Stehag.

Vill du hjälpa till att färdigställa skateparken? Läs mer om Skateparken eller hör av dig till styrelsen eller någon i skateparksgruppen.

Landsbygdsutveckling

Som grädde på moset är det under 2022 Marieholms tur i Eslövs kommuns landsbygdsprojekt. Vi som bor i Marieholm kan skicka in förslag och sedan rösta fram vilket av dessa som kommunen ska genomföra. Läs mer om projektet på eslov.se/landsbygdsutveckling.

Återkommande aktiviteter

Förutom de här spännande utvecklingsprojekten kommer byaföreningen som vanligt att hålla i valborgsfirande, vårstädningsdag, byaloppis, midsommarfirande och odlardag med pumpatävling.

Men vi kan inte göra allt själva. Vill du hjälpa till med en aktivitet under året och samtidigt hålla byn levande? Du väljer själv vad du vill hjälpa till med och hur mycket tid du kan ställa upp med. Mejla till info@marieholmsbyaforening.com för att bli en MBF-supporter.

Bli medlem

Tillsammans kan vi verka för byns utveckling och fortlevnad – bli medlem idag och få medlemskap för både 2021 & 2022!

Medlemskapet gäller ett kalenderår och kostar bara 100 kr per år och hushåll. Betalning görs enkelt via bankgiro 483-8371, eller via Swish på 123 534 20 43. Om du betalar via Swish uppge e-post. Om du betalar med bankgiro uppge namn, e-post och mobilnummer för att få tillgång till Cardskipper.

Bli medlem för 2022 redan nu!